top of page

Steunbetuiging van het LBVSO

Lees hier de prachtige steunbetuiging die het bestuur van het Leerlingbelang voortgezet speciaal onderwijs aan Paul heeft gegeven. 

Beste D66 lid,

 

It takes one Paul

 

November 2020 had ik u tezamen met 50.000 VSO-leerlingen vanuit LBVSO (Leerlingenbelang Voortgezet Speciaal Onderwijs) aangeschreven om Paul van Meenen omhoog te duwen op de kieslijst omdat hij voor ons van onschatbare waarde is op portefeuille onderwijs.

 

U kunt het natuurlijk al raden waarom wij u dit keer aanschrijven: De kandidaatstelling Van Paul van Meenen als D66-lijstrekker voor de Eerste Kamer!

 

Laat ik, als jong pikkie, eerst maar eens beginnen dat ik zeer vereerd ben één van Paul van Meenen zijn drie referenties te zijn. Geen idee of een commissie mij, een VSO-scholier, gaat contacten maar dat zou wel een super ervaring zijn. Wat ik hen dan ga vertellen ga ik u hieronder ook mededelen zodat ieder D66 lid op de hoogte is van mijn, en onze achterban de VSO-leerlingen hun, motivatie en waarom wij van het VSO vinden dat Paul de enige juiste persoon is als D66-lijstrekker Eerste Kamer.

 

Ik ken Paul nu 2.5 jaar en heb hem in die periode van vele kanten mogen meemaken zoals het benaderbare naar de mens toe met zijn warmte, zuivere interesse en vriendelijkheid. Hij volgt een bijt-vaste koers wanneer hij een verbetering ten goede van de mens doorgevoerd wil krijgen en dit doet hij niet met bühne scorende momenten maar met inhoud, goede argumenten en feitelijke onderbouwing. Veelvuldig zijn de zaken waar Paul zich hard voor maakt niet trending en ligt dit ergens onder het tapijt geschoven. Maar Paul trekt dit gewoon onder het tapijt vandaan, blaast de dikke stoflaag eraf en zorgt met zijn politieke kalmte dat het onder de aandacht komt en nog veel belangrijker ook blijft zodat het ook aangepakt en verbetert kan worden. Hij schroomt niet om een nieuwe wet voor te stellen wanneer hier grote behoefte aan is maar nog niemand in dat gat is gesprongen. Hij gaat dan niet even vluchtig te werk maar doet gedegen onderzoek en praat met alle partijen die hiermee op vooruit zullen gaan. Hij blijft hierin echter ook realistisch en laat dat ook weten. Hij zal ons nooit knollen voor citroenen verkopen.

 

Naast onderwijs is Paul allround in elk ander politiek vraagstuk en zaken die gaande zijn in de maatschappij. Dat hebben wij aan den lijve mogen meemaken omdat bij het speciaal onderwijs zoveel meer komt kijken zoals zorg, kansengelijkheid, diversiteit, inclusie, armoede, discriminatie, milieu en nog zoveel meer. Overal heeft hij een hoge mate van deskundigheid in en dat maakt van hem een allrounder met een groot gouden rand.

 

Politiek en samenleving verharden, er is minder mededogen naar elkaar en er zijn vele crisissen die de gemoederen bezighouden. De rol van D66-lijsttrekker voor de Eerste Kamer vergt veel meer dan een goede ruggengraat of rechte rug waar Paul prima over beschikt, het vergt een mensenmens die van kruin tot grote teen met elke vezel dicht bij de samenleving en werkelijkheid staat, een mens met een groot hart maar streng is waar het moet en zich niet laat meeslepen met de trend van de dag. Een mens die zaken voor elkaar krijgt en hierin niet opgeeft, die niet voor of achter maar naast ons staat en wanneer wij niet bereikbaar zijn zoekt hij ons op!

 

Daarom vragen wij u om uw stem aan Paul van Meenen te geven, niet omdat hij naast alle superlatieven ook nog eens een aardige peer is maar omdat hij de enige is die deze monsterklus kan klaren.

 

 

Take care,

Elijah Delsink 19 jaar met Klassiek Autisme en voorzitter van LBVSO

bottom of page